Jednání kontrolního výboru 1.12.2010

Kontrolní výbor (Buriánek, Pešek, Rosenberg) se sešel na obecním úřadě v 18.00 hod za účelem kontroly průběhu rekonstrukce budovy školy. Dle dohody se starostou měla být předložena veškerá dokumentace o průběhu stavby. Chtěli jsme se  zabývat zejména smlouvou, stavebním projektem a jeho souladem s prováděnými pracemi, skutečně provedenými pracemi, termíny plnění a vícenáklady, které realizační společnost předložila.

Starosta měl být jednání přítomen, bohužel oznámil cca v 17,30, že se jednání zúčastnit nemůže. Zároveň sdělil, že požadovanou dokumentaci nepředložil, jelikož ji nemůže dohledat. K dispozici jsme tak měli pouze dokumentaci k výběrovému řízení a pár listů z projektu (hrubou situaci stavby bez vysvětlivek), což je samozřejmě pro provedení jakékoliv kontrolní činnosti zcela nedostatečné.

Tuto situaci nechci považovat za nějaké úmyslné blokování práce kontrolního výboru, ale rozhodně to považuji za velmi nešťastné a doufám, že už se nic podobného nebude opakovat. Někteří kolegové ze zastupitelstva hovoří o tom, že občané, kteří mají zájem nahlédnout do jakýchkoliv dokumentů, mohou kdykoliv přijít na úřad a nahlédnout do nich.... no nevím co si o tom myslet, když je reálně tato možnost odepřena i členům kontrolního výboru (ať z jakéhokoliv důvodu - to, že nelze dohledat 20 let starý dokument beru, ale dokumenty od právě probíhající stavby?!).

V pátek má být každopádně na stavbě jednání se zástupci stavební společnosti (tedy něco jako kontrolní den) o dalším průběhu stavby. Tohoto jednání se bude účastnit zástupce kontrolního výboru.

Aktualizováno (Dne 03.12.2010 - 15:55)