Omezení na silnici u Vraného

Starosta nás na zasedání zastupitelstva 8.12. informoval o výstupech z jednání, kterého se účastnil na Krajském úřadě. To se týkalo potenciální uzavírky silnice 102 do Prahy u Vraného. Příčinou stávajícího omezení je nestabilní skalní masiv, jemuž hrozí jeho pád na silnici (nebo až do přehrady). Byly provedeny základní sanační práce, ovšem v nedostatečném rozsahu, což je příčinou stávajícího omezení se semafory. Na lokalitě jsou stále přítomni pracovníci provádějící monitoring pohybu horniny.

Na sanační zákrok plně řešící situaci nejsou prostředky, proto bude v nejbližší době (dny, nejvýše týdny) realizován automatický monitorovací systém složený z různých čidel, které sledují pohyb skalních bloků. Tento systém je napojen na semafory na silnici a při zaznamenaném pohybu horniny dojde k uzavírce silnice. Tento systém je realizován např. u Hřenska (nyní uzavřeno, snad to tak nedopadne). Po realizaci čidel bude silnic otevřena v obou směrech. Tak držme skále palce ať zůstane na místě a na semaforech je zelená.

Aktualizováno (Dne 16.12.2010 - 17:17)